Egy kávé Amszterdamban

Hollandia_Amszterdam_kávé4.jpg

Számtalan indok viszi az utazót Hollandiába. Ebből az olcsó repülőjegy, a jó idő lehetősége bennünket Amszterdamba fújt. Én, mint sokan mások is tán, keveset tudtam a város történelméről, csak a jelenkori képek jutottak el hozzám. Biciklik, café shopok, a vörös-lámpás negyed és a sajtok, s ezek megfűszerezve a tulipánok látványával. Kiderült, hogy mindez megvan!

Hollandia_Amszterdam_kávé1.jpg

Bejárva az utcákat és a csatornák partján elvegyülve a turistákkal, egy élhető város képe kezdett kibontakozni, ahol még jelen van a múlt patinája és csak kevéssé keveredett a globalizáció kötelező kellékeivel. A bódultan dülöngélő házak, a mindenhonnan előkerülő bringások között jó volt megpihenni egy kávé mellett. Itt még él az ódon hangulata ezen műintézményeknek, macska a pulton, szakállas tengerészek és a gőzölgő fekete kávé egyvelege.

Hollandia_Amszterdam_kávé3.jpg

Nem múzeumok vannak a városban, hanem a város maga az. Csak sodródni kell az utcán és zúdul az élmény. Ha több időd van, érdemes elmélyedni a kultúrában is, amennyiben csak 48 óra, és süt a nap, mindképp csavarogni érdemes! Megpihenni a városi parkokban, kiülni a csatornák partjára, és felfedezni a sajátos építészet mosolyogtató gyöngyszemeit.

Hollandia_Amszterdam_kávé2.jpg

Hollandia_Amszterdam_kávé5.jpg

Comments

comments

Visit Us On FacebookVisit Us On Google Plus