Hajóval munkába, iskolába :)

Kivételes pillanat egy utazó életében, ha saját szülővárosában olyat lát, ami máshol réges-rég működik. Jó érzés, hogy már nekünk is van!
Nem nagy dolog, elkezdtük ismét közlekedésre használni a várost kettészelő folyót, éppúgy, mint Londonban, Velencében vagy éppen Bangkokban. De mi Budapesten lakunk, és itt minden egy kicsit más…, ami akár rendjén is lehet.
Budapest_002207.jpg
A lényeg, júliustól a BKV menetrend szerinti hajóin utazhatunk napijeggyel, bérlettel vagy a helyszínen váltott különjeggyel. Ez már önmagában is nagy szó, hát még az, hogy kerékpárt is felvihetünk a fedélzetre, éppúgy mint a HÉV-en. Igaz a bemutató hajón csak néhány darab bicikli számára volt hely, ám a nagyon szimpatikus legénység biztosan megoldja, ha többen érkeznek.
Budapest_002210.jpg
A fotók a sajtótájékoztatón készültek. Színesben, életnagyságban, július 1-jétőltől ajánlom mindenkinek, a Duna jobb- és bal partjának csodálatos látványával talán a munkanap is jobban kezdődik. De egy különleges, romantikus hajózásra is alkalmasak a 25-40 éves, felújított BKV hajók.

A teljes történethez tartozik, hogy az elmúlt 16 évben is volt menetrend szerinti hajójárat Budapesten, csak éppen a háttérben, csendben működött a Sailor Kft.üzemeltetésesben. A jelen a BKV-BKK, amihez, még a „jövőbeli” menterend itt található az utazáshoz.
Budapest_002212.jpg
Még üres a kormányállás, a fedélzeten is csak néhányan vannak, hamarosan azonban benépesülnek munkába sietőkkel, vagy egyéni (és csoportos) városnézőkkel.
Budapest_002204.jpg
Találkozhatunk akadálymentes kikötőkkel, a tényleges eligazodást segítő táblákkal, pontos, és áttekinthető menetrenddel.
Budapest_002202.jpg
A panoráma, ha bérletünk van, vagy ha hétvégén szeretnénk egyet hajózni: Margit-híd
Budapest_002201.jpg
A Batthyány tér és környéke (itt is van megálló)
Budapest_002221.jpg
A Parlament impozáns épületének apró részletein kívül, még számos eddig nem figyelt érdekességet fedezhetünk fel a végállomástól-végállomásig tartó, majdnem egy órás út alatt.
Budapest_002217.jpg
Ha kerékpárral érkezünk, akkor így távozhatunk akadály mentessen.
Budapest_002223.jpg
Az igazi csúcs, a „free” WIFI, hogy élményeinket rögvest posztolhassunk! A sávszélesség ugyan szerény, de ne legyünk telhetetlenek: hajózzunk kedvünkre, munkába, iskolába!

Comments

comments

Visit Us On FacebookVisit Us On Google Plus