Garda-tó

Többen emlékeznek földrajzból Észak-Olaszország egyik legszebb és legnagyobb tavára. Elsőre talán az atlaszok képe villan fel, a mélykék víz a hegyek árnyékában. Aki már egyszer ide látogatott, az biztosan igazat ad, hisz ezek mind-mind megvannak, sok más lehetőséggel egyetemben.

Olaszország_garda tó4.jpg
Itt egy helyen lehet túrázni, via ferrátázni, kerékpározni, vagy csak megpihenni a hangulatos kisvárosokban átérezve a tó nyugalmát. Igazi paradicsom a természetkedvelőknek, de a kultúra megismerésére vágyók is találnak látnivalókat szerte a tó körül. Elég csak az arco-i várraVittoriale házára gondolni vagy Sirmione ódon házai között sétálni.
Olaszország_garda tó5.jpg
Túralehetőségek a könnyű kirándulástól az egész napos hegyi túráig minden kategóriában lehetségesek, kiválasztani a legjobban tetsző túrákat inkább a lehetőségek sokasága miatt nehéz.
Olaszország_garda tó3.jpg
Mikor érdemes ide utazni? Erre a kérdésre a helyiek azt mondták, hogy mindig! Talán a legjobb időpont az aktív túrázásra a tavasz és az ősz. Itt akkor is kellemes idő van, amikor nálunk, vagy a közeli Dolomitokban nincs megfelelő túraidő. Kora tavasztól késő őszig benépesülnek az Arco környéki sziklák mászókkal, a tó környéki számtalan via ferráta útvonalat járják a biztosított utak kedvelői.

Olaszország_garda tó2.jpg
Ha egyénileg utazva érkezünk ide, akkor minden szükséges túrafelszerelést kibérelhetünk a klettersteig szettől a kerékpárokig vagy akár kedvező áron vásárolhatunk is a sok jól felszerelt túraboltban (főleg Arcoban).

Olaszország_garda tó1.jpg

Ha néhány napra el szeretnénk utazni kellemes mediterrán környezetbe, ahol nemcsak a kávé finom, hanem a fagyi is akkor a Garda-tó tökéletes célpont.

A hivatalos videó:

Comments

comments

Visit Us On FacebookVisit Us On Google Plus