Edirne, Rodostó, Trója

Magyarországról Szerbián, Bulgárián keresztül vezetett az utunk. A bolgár-török határon 4 órát dekkoltunk. A várakozás perceit az alkohol készleteink feltöltésére fordítottuk (kedvező áron lehetett hozzájutni Whisky, Bacardi, Morgan kapitány és társaihoz). Atatürk reformjainak köszönhetően a vasárnap Törökországban is vasárnap, annyira, hogy a határon nem tudtunk pénzt váltani, persze Euróval mindent meg lehet oldani.

2007nytorok01Az első város a határ után Edirne, Selimiye dzsámira (cami) érdemes időt szakítani, lehet fotózni! A mellette levő Bazár (a vasárnap miatt?) egy nagy nulla. Viszont a központban több lehetőség is adódik, enni, teázni, vagy csak nézelődni.2007nytorok02

Másodjára Rodostóban álltunk meg. Hangulatos hely, pezsgő tengerparti sétány, sok kiülős vendéglővel. Ha esztek, jó előre tisztázni az árakat,nehogy később meglepetés érjen. A Rákóczi házhoz vezető út ki van táblázva, s a bejárati székely kapu jó tájékozódási pontként szolgál. A vízparti kemping nem volt olyan borzasztó, mint gondoltuk, de aki nem kedveli a nomádabb körülményeket, a langyos-hideg vizet a zuhanyzóban, az inkább keressen hotelszobát magának.

2007nytorok05

2007nytorok06A napokat már elveszítettem, talán hétfőn keltünk át a Dardanellákon, hogy az ázsiai földnyelven megnézzük Tróját. 10 ytl a beugró, érdemes ráhangolódni előtte, mert igen csak nagy fantázia kell, hogy a régészeti ásatások során feltárt 9 kortörténeti réteghez tartozó kort magunk elé képzeljük. A „Fa ló” megmászásához némi elszántság kell. Kivárni, amíg japán turisták elölről hátulról lefotózzak egymást az egy személyes tyúklétrán.

2007nytorok07

2007nytorok09

2007nytorok11

Az estét Kücsükuye-ban pazar, plázs hangulatú, gyenge vizes blokkú kempingben töltöttük. A tenger közelsége, a napfelkelte a sátor ”ablakból”, mindezt feledteti. A parti út menten van puccosabb és kevésbe csili-vili büfé, de egy-két ytl-ből egészen jól meglehet kajálni. A nagyobb bevásárló központokban még a bikaorr-karikát is lehet vásárolni.

Előzmény…      Folytatás…2007nytorok13

Comments

comments

Visit Us On FacebookVisit Us On Google Plus